DOJRZEWAJĄCA WHISKY
NAJMNIEJSZA SZKOCKA DESTYLARNIA
ZAMEK NA WYGASŁYM WULKANIE
CZAS NA ZAKUPY?
DEGUSTACJA
WODA ŻYCIA
W kraju dobrej whisky – Szkocja
Zapraszam na nasz wyjazd, podczas którego będzie można przekonać się jak smakuje prawdziwa whisky, zwiedzić destylarnię i doświadczyć jak przyjemna jest droga prowadząca
do stania się prawdziwym koneserem „wody życia”.
Podczas naszej wyprawy będziemy okazję poznać różnego rodzaju whisky, zobaczyć jaki jest proces powstawania „wody życia”, odwiedzimy Muzem Whisky w Edynburgu gdzie znajduje się kolekcja największej ilości szkockiej na świecie – 3500 butelek.
Udamy się również do jednej z najmniejszych szkockich destylarni przy przyjrzeć się jak krok po kroku powstaje ten wspaniały trunek.
Obowiązkowa wizyta w pubie gdzie będzie grana na żywo szkocka muzyka i oczywiście degustacja whisky :).
PROGRAM
Dzień 1
Wylot z Krakowa o godzinie w godzinach wieczornych. Przylot do Edynburga. Przejazd do hotelu. Nocleg.
Dzień 2
Śniadanie. Dzisiejszy dzień rozpoczniemy wizytą w Scotch Whisky Heritage Centre – Muzeum Szkockiej Whisky – gdzie czeka nas pierwsza przygoda z tym wspaniałym trunkiem. Dowiemy się o produkcji single malt, jej dojrzewaniu oraz szczególnym wpływom na smak i zapach whisky regionów, w którym ona powstaje. Zostaniemy wprowadzenie w świat tego najbardziej znanego trunku świata, odwiedzimy największą na świecie kolekcję szkockiej whisky składającej się z ponad 3300 butelek. Na koniec wizyty czeka nas oczywiście obowiązkowa degustacja.
Następnie udamy się na spacer po Królewskiej Mili dowiadując się o zwyczajach i historii życia Szkotów.
Na zakończenie dnia zjemy dobrą obiadokolację, a następnie udamy się do pubu ze szkocką muzyką na żywo i oczywiście obowiązkową degustacją whisky.
Dzień 3
Śniadanie. Początek przygody – ruszamy w północne rejony Szkocji, przez królestwo Fife, napawać oczy fascynującymi krajobrazami i dotkniętymi zębem historii zabytkami. Jako przerywnik planowany jest objazd po okolicach Pitlochry (tętniący życiem ośrodek turystyczny). Oczywiście nie zapominamy o głównym celu naszej wizyty – czyli odwiedziny w najmniejszej szkockiej destylarni – Edradour Destilery (whisky parlamentarzystów oficjalna whisky dla Westminster), gdzie czeka na nas obowiązkowa degustacja. Kolejny punkt programu to wizyta na Zamku Blair wspaniałej posiadłości, którą otacza piękny ogród i park. Następnie powrót do Edynburga obiadokolacja i nocleg.
Dzień 4
Śniadanie. Whisky Tour zakończymy na Princes Street, jednej z najbardziej znanych ulic Edynburga, gdzie znajdują się najprzedniejsze sklepy największy wybór whisky, najmodniejsze butiki i najbardziej pyskaci Szkoci. Jednym słowem w tym dniu należy pożegnać się z oszczędnościami i dokonać zakupów.
A dla miłośników historii zwiedzanie przepięknie położonego na szczycie wygasłego wulkanu Zamku. Wczesnym popołudniem przejazd na lotnisko i wylot do Polski. Przylot do Krakowa w godzinach wieczrnych.
CENA ZAWIERA:
nocleg w pokoju dwuosobowym w hotelu typu Ibis Premier Inn
śniadania i obiadokolacje
wejście do Muzeum Whisky
transport z/do lotniska
całodniową wycieczkę do destylarni
wieczorną degustację whisky w pubie
ubezpieczenie (KL, NN, BP)
opiekę pilota/przewodnika podczas trwania całego wyjazdu
bilet wstępu na Zamek Blair
TERMIN
CENA
WARUNKI
do ustalenia
od 2900zł (cena nie zawiera biletu lotniczego)
Warunkiem dokonania rezerwacji jest wpłata zaliczki w terminie do 7 dni od otrzymania potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia.
Nr konta:
ALIOR BANK 30 2490 0005 0000 4510 6378 1378
Wysłanie zgłoszenia jest równoznaczne z akceptacją warunków, zobowiązaniem się do ich respektowania oraz wyrażeniem zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych przez lemon&lime Biuro Turystyczne, zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (Dz. U. Nr 133 poz. 833)
TEN WYJAZD REALIZOWANY JEST GŁÓWNIE NA ZAMÓWIENIE. MOŻLIWA JEST MODYFIKACJA PROGRAMU I WYLOT Z DOWOLNEGO LOTNISKA W POLSCE.
POTRZEBUJESZ WIĘCEJ INFORMACJI, LUB CHCESZ SIĘ ZAPISAĆ. SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ:
Zadzwoń:
Justyna Wiśniewska
tel.: 691838899
lub napisz wiadomość: